OV4U voor regulier onderwijs

De lesmethode voor regulier onderwijs maakt kinderen in vijf lessen wegwijs in mobiliteit. Zo leren kinderen de voor- en nadelen van de verschillende vervoerswijzen: auto, fiets, lopen, bus, trein, tram, et cetera. De leerkracht stelt voor binnenkort een reis te maken naar een leuke bestemming (museum, pretpark). Maar hoe moeten we daar komen en wat hebben we daarvoor nodig?

In les twee spelen kinderen het openbaarvervoerbedrijf na. Wat komt er allemaal bij kijken om een dergelijke organisatie te runnen. In groepjes buigen ze zich over voertuigen, haltes en stations, kaartjes en dienstregelingen. In les 3 en 4 leren ze een reis plannen en hoe de ov-chipkaart werkt.

OV4U wordt afgesloten met de ov-excursie. De klas gaat de geplande reis daadwerkelijk met het ov maken. Voor een impressie van de ov-excursie zie onderstaand filmpje.

De lesmap

Het lespakket OV4U bestaat uit een lesmap die in nauwe samenspraak met (vak)leerkrachten en schoolbegeleidingsdiensten is ontwikkeld. De lesmap bestaat uit een losbladig systeem met een duidelijke handleiding voor de leerkrachten. Voor iedere les is achtergrondinformatie opgenomen en staan lesdoelen en materialen overzichtelijk beschreven. De werkbladen voor de kinderen zijn ook digitaal bijgeleverd, zodat de leerkracht het juiste aantal kan uitprinten.

Bekijk hieronder een deel van de inhoud van het lespakket

Bestelformulier lespakket voor het regulier onderwijs

Vul onderstaande velden in om een bestelling voor OV4U regulier onderwijs te plaatsen. Als je op ‘Versturen’ klikt wordt het formulier automatisch naar ons verzonden. Je ontvangt op het ingevulde e-mailadres een kopie van jouw bestelling.

Jouw gegevens

  • Per klas of school volstaat in principe 1 OV4U-lespakket. Prijzen zijn exclusief 21% BTW.